מבזקים

ארגונים פלסטינים אנטי-ישראלים יקבלו 18 מיליון דולר מהאו"ם

תוכן עניינים

האו"ם צפוי להעניק 18 מיליוני דולרים לארגונים פלסטינים אנטי-ישראליים, כחלק מהסכם שנחתם בין האו"ם לרשות הפלסטינית. כך הזהירו בתחילת השבוע ב-NGO Monitor

גבריאל ודררו | יא' בחשון תשע"ז | 31 באוקטובר 2017 | מערכת ישראל ניוז

בשנים 2018 עד 2022 יספק האו"ם מיליארד דולרים במסגרת תקציבי הפיתוח של האו"ם, עבור מה שהם מתארים כמדינה פלסטינית, שנכון לעכשיו אינה חברה מלאה באו"ם. מטרתם היא "לתמוך בדרכה של פלסטין לעצמאות. עיקרון המהווה אחד מעמודי התווך של סדר היום הלאומי של הארגון".

NGO Monitor הוא ארגון ישראלי עצמאי החוקר את מימון הארגונים הלא ממשלתיים, שמנהלים מהלכים תקשורתיים ומשפטיים נגד המדינה היהודית. בארגון ציינו כי הם מזהים שני היבטים מטרידים בהסכם האו"ם עם הרשות הפלסטינית, אשר מכיל חתימות של מספר של בכירים באו"ם.

הבעיה הראשונה, ציינו ב-NGO Monitor, עוסקת במימון שיעמוד לרשות "נציגי החברה האזרחית הפלסטינית" (Palestinian civil society representatives), ארגון שהוקם על מנת לנקוט בצעדים משפטיים נגד ישראל בשל הפרות זכויות אדם לכאורה, תוך חיזוק מעמדה של ישראל כ"כובש".

שנית, ארגון NGO Monitor טען כי "ביוזמות רבות של האו"ם באה לידי ביטוי הקנוניה המתמשכת בין סוכנויות האו"ם לבין ארגונים לא-ממשלתיים רדיקליים, שרבים מארגונים אלה מקדמים אנטישמיות ו-BDS".

מתן 18 מיליון דולר מקרנות האו"ם יאפשר את "אופן הפעולה" של הארגונים הלא-ממשלתיים האנטי-ישראליים, טענו בארגון הישראלי, והוסיפו: "סוכנויות האו"ם וארגונים לא ממשלתיים סייעו לאסטרטגיה המבטיחה כי אותם ארגונים לא-ממשלתיים וסוכנויות האו"ם ימשיכו לקבל כמויות אדירות של כסף עבור מסעות הלחימה הפוליטיים המתמשכים נגד ישראל", ציינו ב-NGO Monitor.

יש לציין כי סוכנויות או"ם אחרות מעורבות גם הן בביצוע אסטרטגיה זו, ובראשן מועצת זכויות האדם של האו"ם שמכינה "רשימה שחורה" של חברות ועסקים שמשתפים פעולה עם חברות ועסקים ביהודה ושומרון, או בלשון האו"ם, ב"שטחים הכבושים".

 

לאיזה תוכן תרצו לחזור:
הירשמו לניוזלטר שלנו לעדכונים מיידים: