כשקר בחוץ והחורף ממש בעיצומו, מה יכול לנחם אותנו? כמובן, עוגה. ואיזו עוגה יכולה לחמם את הלב? הלכנו על שילוב מנצח של עוגת תפוזים ואגוזים. עוגה בחושה, עם מיץ תפוזים סחוט טרי, יאמיי ומעל מפזרים אגוזי מלך ומפדרים באבקת סוכר לבנה.
מצרכים:
6 ביצים
כוס וחצי סוכר
2 שקיות סוכר וניל
2 שקיות אבקת אפיה
כוס שמן
4 כוסות קמח
שתי כוסות מיץ סחוט טרי ואגוזי מלך
אופן ההכנה:
הקציפו את הביצים שלמות, מבלי להפריד את החלמונים והחלבונים. כשהקצף מתייצב, הוסיפו את הסוכר בהדרגה. אחר כך מוסיפים סוכר וניל ואבקת אפייה. ממשיכים בהקצפה ומוסיפים כוס שמן וכוס קמח. אחר כך מוסיפים מיץ תפוזים ואת הקמח בהדרגה כך עד שנגמרים כל החומרים ומסיימים בהקצפה עם קמח.
מעבירים לתבנית ומפזרים אגוזי מלך לפי הטעם. אופים בחום של 180 ° כ 40 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם שננעץ, יוצא יבש. מצננים כרבע שעה על השיש ומפזרים אבקת סוכר
בתאבון
אפתה צילמה וכתבה: ענת דהן