תבשיל קציצות עם ביסבס, בעברית שומר, הוא גם תבשיל טעים וגם תבשיל עם תכונות מופלאות. לשומר יש טעם אניס עדין והוא מקור טוב לויטמינים: סידן, ויטמין C וברזל. שומר מכיל שפע של נוגדי חמצון, מסייע לפעילות מערכת העיכול ומקור חשוב לסידן. תוסיפו לזה את ויטמין B12 שיש בבשר ותקבלו גם ארוחה משביעה וטעימה.
מצרכים:
3-4 יחידות שומר
1/2 קילו בשר בקר טחון
פטריזליה לפחות חצי חבילה
בצל בינוני
כורכום
ראס אל חנות
פפריקה מרוקאית
מלח
אבקת מרק עוף
פלפל שחור
מלח
שמן
אופן ההכנה:
הכינו את הקציצות מעיסת בשר טחון. לקצוץ בצל ופטריזיליה להוסיף מלח, כורכום, פלפל שחור ושמן. יש לערבב ולהכין קציצות, להניח במקרר למנוחה 10 דקות או יותר. לחתוך את השומר לפי הרצון ולשים בקערה עם מים לניקויי השומר,לשטוף היטב לשים בסיר להוסיף פפריקה כפית, כורכום רבע כפית ראס אל חנות רבע כפית, אבקת מרק חצי כפית, מלח ושמן. להוסיף מים עד מעט מעל גובה השומר ולהביא לרתיחה. כשרותח, רק אז לפזר את הקציצות ולבשל על אש גבוהה עד שרותח שוב. להנמיך מעט את האש עם מכסה סגור למחצה עד שניהיה סמיך.
בתאבון
בשלה כתבה וצלמה: ענת דהן