מבזקים

פרגיות בתנור מתכון איטלקי

תוכן עניינים

אחד המאכלים האהובים באיטליה אחרי או בליווי פסטה הוא פרגיות עוף בתנור עם זיתים, עגבנייה ולימון. רוצים לדעת איך הם עושים את זה? אז קחו סינר כרכו סביב המותניים כמו ששפים איטלקיים לא זזים בלעדיו וקדימה לעבודה

מצרכים:

חצי קילו פרגיות עוף

150 גרם זיתים מזן קלמנטה

קבע קילו עגבניות שרי

2-3 ענפי אורגנו, עדיף מיובשים

לימון חתוך לקוביות

שמו זית, מלח ופלפל שחור

 

אופן ההכנה:

חממים את התנור ל-190 מעלות.

מניחים את הפרגיות בתבנית אפייה, מזלפים שמן ומתבלים במעט מלח. משטחים את הזיתים, האורגנו ועגבניות השרי. הקפידו מידי פעם להרטיב עם הרוטב את הפרגיות. זה ימנע מהן להתייבש.

סוחטים כמה רבעי לימון מעל הכל. מכניסים למחבת את שאר פלחי הלימון, כולל אלה הסחוטים. מתבלים מעל הכל במעט פלפל שחור.

אופים במשך 40 דקות או עד שהפרגיות שחומות בחלקים הלא מכוסים. העגבניות צריכות להיראות יפות ועיסתיות. מוציאים מהתנור ונותנים לתבשיל לנוח כ-5 דקות, ואז מגישים עם לחם פריך.

בתיאבון

צילום: adam leo

 

לאיזה תוכן תרצו לחזור:
הירשמו לניוזלטר שלנו לעדכונים מיידים: