מבזקים

מאפינס שוקולד צ'יפס כפול

תוכן עניינים

כולנו אוהבים מאפינס, עוגות קטנות ואישיות, כאלה שמכינים בדרך כלל עם שקית זילוף וללא מילוי בפנים. המאפינס המקורי על פי ויקיפדיה, נוצר באנגליה בסביבות המאה ה- 11, הוא שטוח ומופק על ידי החמצת שמרים. כיום השם מאפינס מציין בעיקר את אחיו האמריקאי שהוא פיתוח מהמאה ה- 19 שהתאפשר בעקבות המצאת אבקת אפייה. לרוב מערבבים בבלילה עם תוספות

מצרכים:

חצי כוס שמן או חמאה מומסת

2/3 כוס סוכר חום בהיר או כהה

חצי כוס חלב, מכל סוג

כוס יוגורט רגיל

כפית תמצית וניל

2 ביצים גדולות

חצי כפית מלח

כפית סודה לשתייה

3/4 כוס אבקת קקאו, מכל סוג

2 כוסות קמח

כוס ורבע שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות. מצפים תבנית רגילה של 12 כוסות מאפינס בחמאה או ספריי נון-סטיק, או מרפדים בציפוי נייר.

בקערה גדולה, טורפים יחד את החמאה, הסוכר, החלב, היוגורט והוניל. טורפים פנימה ביצים. מפזרים מלח וסודה לשתייה על הבלילה ומקציפים היטב לאיחוד. מערבבים פנימה אבקת קקאו, תוך טריפה עד שכל הגושים נעלמים. מערבבים פנימה קמח ו-1 כוס מהשוקולד צ'יפס.

מזלפים את הבלילה לתוך 12 כוסות המאפינס. מפזרים את 1/3 כוס הצ'יפס הנותרים על החלק העליון של המאפינס. אופים במשך 18 עד 20 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז כל מאפינס יוצא יבש.

אוכלים מיד או מאחסנים לכמה ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר. המאפינס מתייבשים קצת בכל יום שהם נחים, אבל יתחממו יפה במקרוגל.

מקור

לאיזה תוכן תרצו לחזור:
הירשמו לניוזלטר שלנו לעדכונים מיידים: