מבזקים

אפרול שפריץ מתכון עם סוד קטן

תוכן עניינים

אפרול הוא אפריטיף איטלקי עם ניחוחות של תפוז מר וריבס כטעמים השולטים ושאר חליטות עשבים המשלימות את אופיו.

יש לו צבע כתום עז בולט, והטעם מתחיל מתוק ומסתיים במרירות נעימה. האפרול מקורו במחוז ונטו בצפון איטליה והוא יוצר לראשונה בשנת 1919 והיום אפרול הוא אחד ממתכוני הקוקטיילים הקיציים המועדפים ביותר

מתכון

אם תרצו להכין את המתכון הקלאסי של אפרול שפריץ בבית, תזדקקו למרכיבים הפשוטים הבאים:

פרוסקו

אפרול

מי סודה

קוביות קרח

פרוסות תפוז או קליפת תפוז לקישוט מסורתי

עבור המתכון 3-2-1 היחסים הם 3 חלקים פרוסקו (90 מ"ל), 2 חלקים אפרול (60 מ"ל) וחלק מי סודה (30 מ"ל).

עם זאת, פעמים רבות מתאימים את המתכון לטעמים האישיים שלכם, משתמשים רק בשפריץ של קלאב סודה, או משמיטים אותו לחלוטין. ישנם כאלה שמוצאים שהסודה מחלישה את הטעם של המשקה המרענן הזה.

הוראות הכנה

האפריטיף האיטלקי הזה דורש רק את המרכיבים ואת כוס ההגשה. ללא ניעור וללא שימוש בציוד קוקטיילים מיוחד. השלבים הם:

  1. סובב את קליפת התפוז בתוך הכוס על מנת לשחרר את השמנים האתריים שלה. אתה יכול גם לשפשף אותו בעדינות על החלק הפנימי של הזכוכית.
  2. מוזגים את הפרוסקו, האפרול ומי הסודה לכוס ומערבבים בעדינות רבה.
  3. ממלאים את הכוס בקוביות קרח ומקשטים בפרוסת תפוז.

טיפים שימושיים

סוד לתוספת טעם:  סובבו חתיכת קליפת תפוז בתוך הכוס ושפשפו אותה בעדינות על פנים הכוס. השמנים האתריים מהקליפה יתנו טעם נוסף למשקה שלך.

יש לקרר את כל המרכיבים. זה יעזור למשקה להישאר קר במשך זמן רב יותר והקרח לא יימס במהירות, ידלל את הקוקטייל שלך.

מקשטים בפרוסת תפוז או חתיכת קליפת תפוז. זה עושה הבדל!

אל תשתמש בבקבוק פרוסקו שנפתח כבר. אם הפרוסקו נפתח יותר מיממה, כנראה שהוא יהיה פחות תוסס ופחות טעים.

הסוד לעוד בועות

יוצקים קודם את הנוזלים, מוסיפים את הקרח בסוף. רוב הברמנים שופכים את המשקה על קרח מכיוון שככה הוא עובר על פני הקרח ומתקרר מהר יותר (כך שהמשקה שלך קר יותר).

עם זאת, זה עושה שני דברים. ראשית הוא יוצר הלם תרמי למשקה המבעבע ושנית הוא יוצר יותר משטח עבור הפחמן הדו חמצני להצטבר וליצור בועות.

שני הדברים הללו מביאים לפחות בועות במשקה המוגמר. אז מוסיפים את הקרח בסוף!

תחליפים

תחליף אפרול

התחליף הטוב ביותר לאפרול בהכנת הקוקטייל הפופולרי הזה הוא קמפרי.

לקמפרי יש טעמים דומים וקל למצוא אותו בחנות משקאות בדיוק כמו אפרול. במקרה זה הקוקטייל שלך יהיה כנראה קמפרי שפריץ או שפריץ ונציאנו (אם כי ב-Sprits Veneziano יש חלקים שווים של פרוסקו, קמפרי ומי סודה).

תחליף פרוסקו

פרוסקו הוא יין איטלקי הנשלט על ידי DOC או DOCG והוא בדרך כלל ספומאנטה מבעבע, או פריזנטה, מבעבע למחצה.

תחליף פרוסקו פופולרי לאפרול שפריץ הוא יין לבן מבעבע ויבש. שמפניה היא הבחירה הברורה ביותר (היא לא חייבת להיות יקרה) אבל יינות מבעבעים לבנים יבשים אחרים מכל אזור בעולם הם בסדר לא פחות. אם אתם אוהבים אפריטיף מתוק יותר תוכלו לנסות את Moscato D'Asti  שהוא יין מבעבע איטלקי מתוק.

מי סודה

במקום מי סודה אפשר להשתמש במים מוגזים או בסלצר. ההבדלים ביניהם הם מינימליים. ניתן להשתמש גם במי טוניק אם זה כל מה שיש לך.

מקור

לאיזה תוכן תרצו לחזור:
הירשמו לניוזלטר שלנו לעדכונים מיידים: