מבזקים

תבשיל טופו עם ירקות

תוכן עניינים

אחד המשפטים ששמעתי בעבר טרם המהפך האישי שלי לתזונה בריאה היה ״אם זה בריא – זה לא טעים״ והאמת המשימה שלי היתה שבני הבית יהיה להם טעים כדי שגם הם ירתמו לשינוי.

תופתעו כמה אוכל בריא יכול להיות גם טעים.

הפעם המתכון הוא לתבשיל צמחוני/טבעוני אך אוכלי הבשר יכולים להחליף את הטופו בנתחי עוף.

מצרכים:

בצל לבן חתוך לרצועות
2 קישואים קלופים חתוך למקלות
1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
1 גזר חתוך מקלות דקים
8 פטריות שמפניון חתוכות
טופו אורגני חתוך לקוביות
2 כפות רוטב סויה ״תמרי״
1 כפית אבקת מרק בצל
1 כפית תבלין עשבי תיבול
פלפל שחור
1 כף טריאקי
1 כף רוטב צ׳ילי מתוק
1/4 כוס מים

אופן ההכנה:

להשרות בקערה את קוביות הטופו עם 2 כפות רוטב סויה ״תמרי״.
בסיר רחב ושטוח להכניס 2 כפות שמן זית עם הבצל להזהיב להוסיף את הקישואים ולהוסיף רבע כוס מים ולהמשיך לבשל ולערבב להוסיף את הטופו ולהמשיך לערבב ולהוסיף כף רוטב טריאקי וכף רוטב צ׳ילי מתוק ומעט פלפל שחור.
להוסיף את הגמבה הגזר והפטריות לערבב ולבשל לכסות עד שיתרככו.

בתיאבון

מאת: מירב אבני מאמנת לאורח חיים בריא

לאיזה תוכן תרצו לחזור:
הירשמו לניוזלטר שלנו לעדכונים מיידים: