מבזקים

שעועית עדינה מאודה בתוספת אפונה ופטריות שמפיניון

תוכן עניינים

בארוחת הצהרים חשוב שנקפיד שתהיה לנו צלחת מנצחת, כלומר רבע מנת חלבון, רבע מנת פחמימה מורכבת וחצי ירקות. התוספת הזאת היא לגמרי שילוב של ירקות ופחמימה מורכבת לארוחת צהרים קלה להכנה וטעימה.

שעועית עדינה מאודה בתוספת אפונה ופטריות שמפיניון

מצרכים:

שקית שעועית עדינה סנפרוסט
שקית אפונת גינה קטנה סנפרוסט
פטריות שמפניון חתוכות
בצל חתוך לרצועות🧅
חצי כפית אבקת תיבול אורגני
4-5 שיני שום כתוש🧄 (אפשר גם קפוא)
פלפל שחור
2-3 כפות רוטב סויה ״תמרי״
2 כפות שמן זית
(אפשר להוסיף גם צ׳ילי מתוק/ רוטב טריאקי)

אופן ההכנה

להזהיב בסיר שטוח בצל חתוך לרצועות בתוך שמן זית ולהוסיף מעט מים כדי שלא ישרף להוסיף את השעועית ולאדות ביחד ואח״כ את שיני השום הקצוצות והאפונה ולערבב, להוסיף את רוטב הסויה ולחמם עד ריכוך במידה וחסר נוזלים להוסיף מעט מים.

לתבל לפי הטעם באבקת תיבול אורגני (בזהירות כי היא מלוחה) ופלפל שחור.

בתיאבון

מאת: מירב אבני מאמנת לאורח חיים בריא

לאיזה תוכן תרצו לחזור:
הירשמו לניוזלטר שלנו לעדכונים מיידים: