מצרכים:
6 נתחי פילה סלמון בעובי 5 ס”מ (עם העור)
למרינדה:
1 כף חרדל עם גרגרים הלמנ’ס
3 כפות סילאן או מייפל
קליפת לימון מגורדת דק מ-1/2 לימון
מיץ מ-1/2 לימון
2 כפות שמן זית
1/3 צרור עלי טימין מופרדים לעלים
1/4 כפית מלח
אופן הכנה:
מערבבים את כל מרכיבי המרינדה עד לקבלת רוטב אחיד. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מניחים את נתחי הסלמון בתבנית ומברישים במרינדה בנדיבות.
אופים בתנור כ-10 דקות. חשוב להבריש מדי פעם את הסלמון במרינדה כדי שלא יתייבש.
צילום: בועז לביא