למדינת קנטאקי, ארץ המישורים בשפת הצ'רוקי יש לא רק עוף קנטאקי בסגנון מיוחד, יש לה גם עוגות מיוחדות וטעימות להפליא.
מרכיבים:
1 כוס חמאה, מרוככת
2 כוסות סוכר
4 בצים גדולות, טמפרטורת החדר
2 כפיות תמצית וניל
3 כוסות קמח לכל מטרה
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1 כוס ריבת חלב
רוטב חמאה:
1 כוס סוכר
1/2 כוס חמאה, בקוביות
1/4 כוס מים
1-1/2 כפיות תמצית שקדים
1-1/2 כפיות תמצית וניל
הוראות הכנה:
בקערה גדולה שמים את השמנת, החמאה והסוכר ומערבבים עד שיצא קליל ורך. מוסיפים ביצים אחת אחרי השניה ואת הוניל.
משלבים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח; מוסיפים לתערובת מוקרמת לחילופין עם ריבת חלב, מערבבים היטב אחרי כל תוספת.
יוצקים לתוך תבנית אפייה משומנת היטב ואופים ב 180 מעלות עד שקיסם שהוכנס במרכז יוצא נקי מוציאים את העוגה מהתנור, אחרי שהעוגה התקררה מעבירים סכין סביב קצוות תבנית האפייה לשחרר את העוגה.
לרוטב: שלבו את הסוכר, החמאה והמים בסיר קטן. מבשלים על אש בינונית רק עד שחמאה נמסה והסוכר נמס. להוריד מהחום; ולערבב עם התמציות.
מחוררים חורים בראש העוגה החמה; כף 1/4 כוסות רוטב מעל עוגה. לתת לעוגה לנוח עד שהרוטב נספג ולחזור על התהליך הזה מספר פעמיים. לתקוע חורים בצידי עוגה; להבריש את הרוטב שנותר בצדדים. סבבה לגמרי.