מבזקים

עוגת קנטאקי קלילה ברוטב חמאה

תוכן עניינים

למדינת קנטאקי, ארץ המישורים בשפת הצ'רוקי יש לא רק עוף קנטאקי בסגנון מיוחד, יש לה גם עוגות מיוחדות וטעימות להפליא.

מרכיבים:

1 כוס חמאה, מרוככת

2 כוסות סוכר

4 בצים גדולות, טמפרטורת החדר

2 כפיות תמצית וניל

3 כוסות קמח לכל מטרה

1 כפית אבקת אפיה

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

1 כוס ריבת חלב

רוטב חמאה:

1 כוס סוכר

1/2 כוס חמאה, בקוביות

1/4 כוס מים

1-1/2 כפיות תמצית שקדים

1-1/2 כפיות תמצית וניל

הוראות הכנה:

בקערה גדולה שמים את השמנת, החמאה והסוכר ומערבבים עד שיצא קליל ורך. מוסיפים ביצים אחת אחרי השניה ואת הוניל.

משלבים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח; מוסיפים לתערובת מוקרמת לחילופין עם ריבת חלב, מערבבים היטב אחרי כל תוספת.

יוצקים לתוך תבנית אפייה משומנת היטב ואופים ב 180 מעלות עד שקיסם שהוכנס במרכז יוצא נקי מוציאים את העוגה מהתנור, אחרי שהעוגה התקררה מעבירים סכין סביב קצוות תבנית האפייה לשחרר את העוגה.

לרוטב: שלבו את הסוכר, החמאה והמים בסיר קטן. מבשלים על אש בינונית רק עד שחמאה נמסה והסוכר נמס. להוריד מהחום; ולערבב עם התמציות.

מחוררים חורים בראש העוגה החמה; כף 1/4 כוסות רוטב מעל עוגה. לתת לעוגה לנוח עד שהרוטב נספג ולחזור על התהליך הזה מספר פעמיים. לתקוע חורים בצידי עוגה; להבריש את הרוטב שנותר בצדדים. סבבה לגמרי.

לאיזה תוכן תרצו לחזור:
הירשמו לניוזלטר שלנו לעדכונים מיידים: