ועדת החוקה אישרה לקריאה ראשונה את הצ"ח לבחירת נציב תלונות הציבור על שופטים, שיזם היו"ר ח"כ שמחה רוטמן. ח"כ רוטמן הודיע כי הגיש בקשת רביזיה כדי לאפשר להגיע לנוסח מוסכם ופנה לחברי האופוזיציה בוועדה: "דלתי פתוחה תמיד ואני מקווה שנבוא בדברים"
אהרון קלפה | יום ראשון ט״ז בתמוז ה׳תשפ״ד | 21 ביולי 2024 | מערכת ישראל ניוז
נוסח הצ"ח אושר עם תיקון לפיו הסדרי הבחירה ייקבעו בתקנון הכנסת, אושר בתמיכת היו"ר ח"כ רוטמן והח"כים ארז מלול, אברהם בצלאל ויצחק פינדרוס ובהתנגדות חברות הכנסת קארין אלהרר אורית פרקש הכהן ושלי טל מירון.
בוועדה הוצע לקבוע כי הצעה למועמד לתפקיד נציב תלונות הציבור על שופטים תוגש בידי שר המשפטים או 10 ח"כים, וכי בחירתו תעשה במליאת הכנסת, בהצבעה חשאית, ברוב מיוחד של 70 מחבריה. זאת, בשונה מההסדר הקיים כיום, לפיו הנציב ממונה בידי הוועדה לבחירת הנציב, שהיא הוועדה לבחירת שופטים, על פי הצעת שר המשפטים ונשיא בית המשפט העליון כאחד.
יו״ר ועדת החוקה חה״כ שמחה רוטמן: "יצאתי מוטרד מאוד מדבריו של פרקליט המדינה היום בדיון בוועדת החוקה על התנהלות הפרקליטות והמשטרה בחקירת הלוחמים בגין ״רצח״ מחבל נוחב׳ה.
רק לפני שבוע דיברנו על כך שמשיקולים של צפיפות או של ביקורת בינלאומית באו ושחררו אדם שניתן היה להעמיד אותו לדין.
רק מה?
מסתבר שהתנאי לכך הוא שאתה צריך להיות או עזתי או מחבל. כנראה שרק אז אפשר לשקול שיקולים שכאלו. אבל כשמדובר באזרח מדינת ישראל, בגיבור שירד לשטח ונלחם את מלחמת הקיום שלנו – שם מבקשים למצות את הדין.
גם במישור האכיפה הבררנית וגם במישור החשיבה הבינלאומית – מדובר פה בליקוי מאורות של ממש.
אני באופן אישי לא ארפה מהנושא ואקיים דיוני המשך עד שהאמת תצא לאור. אנחנו חייבים את זה ללוחמים שלנו, אנחנו חייבים את זה לאזרחי מדינת ישראל״.