ועדת החוקה קיימה דיון מעקב נוסף בנושא מדיניות החקירה וההעמדה לדין בעבירות הסתה לטרור, נוכח מצב החירום. רוטמן: "הקונספציה של מערכת המשפט בכל הנוגע ללוחמה בטרור כשלה בשבעה באוקטובר לא פחות מהקונספציה הצבאית והמדינית"
גיל שפירא | יום שני ו' באלול ה'תשפ"ד | 9 בספטמבר 2024 | מערכת ישראל ניוז
יו"ר ועדת החוקה ח"כ שמחה רוטמן דורש לקיים פיילוט במסגרתו לא יידרש אישור הפרקליטות לפני פתיחת חקירת הסתה לטרור אלא רק בשלב הגשת כתב האישום ומבהיר כי אם לא יתבצע פיילוט, יקדם בחקיקה את ביטול הנחיה 14.12 של פרקליט המדינה.
צילום: דוברות הכנסת
"הקונספציה של מערכת המשפט בנוגע ללוחמה בטרור כשלה ב-7/10 לא פחות מהקונספציה הצבאית והמדינית; המחשבה שאפשר לתת לביטויים מסוימים לעבור מתחת לרדאר, בגלל שהם נאמרים בכל הפגנה, זה מה שמייצר את האירוע הבא, את מכוניות התופת ליד הבית שלי, זה אותו ראש נחש, אותה תפיסה ג'יהאדיסטית ששומעים באום אל פאחם, בהר הבית, באוניברסיטאות"
הדרישה ההסתברותית מתממשת כל יום, והתממשה היום. הפייסבוק חוצה את הגבול גם לירדן ואתם ישנים. מטרת הישיבות הללו היא להעיר אתכם. במחוז ירושלים בלבד המספרים היו צריכים להיות 20,000 כי כל יום בהר הבית יש יותר מזה, אבל יש תירוצים שמעבירים בקשות מהמחוז ולא מאשרים ואף אחד לא לוקח אחריות. אם הייתם לוקחים אחריות לא היה צריך את הישיבות האלו"
"פרקליט מדינה שחושב שיש לפתוח בחקירה נגד איל גולן, קטי שטרית והשר בן גביר, ואת ח"כ פוגל חוקרים ולוקח 14 חודשים לסגור, זה אומר שלא באמת אכפת לכם מחופש ביטוי אלא אכפת לכם מאפקט מצנן מסוג מאוד מסוים".
עו"ד שלומי אברמזון ראש תחום ביטחון בפרקליטות המדינה: "המאבק בהסתה לטרור הוא בדמנו. אנחנו קמים עם זה בבוקר והולכים עם זה לישון, לא רק עם עבירות ההסתה אלא בכלל עבירות ביטחוניות. זה מאוד חשוב למערכת אכיפת החוק. הדברים שנאמרים לא מתכתבים עם התשומות. החלום שלנו הוא שכל המסיתים יועמדו לדין אך המערכת לא יכולה לעמוד בכך. אנחנו מגישים עשרות כתבי אישום ויש העמדות לדין".