את"צ: מההכנות ועד לחיבוק שאחרי. הטייסים שעשו סדר חדש משחזרים. במבצע מסובך ובעזרת חימוש ייחודי, תקפו כוחות טייסת 69 את המפקדה של ארגון הטרור חיזבאללה בביירות. בלב הדאחייה, הם חיסלו את חסן נסראללה, מנהיג הארגון ומי שהיווה אחד מאויביה הגדולים של מדינת ישראל
בפעילות חסרת תקדים, יצאו אמש כוחות חיל האוויר, בהובלת טייסת הפטישים (69) מבסיס חצרים, למבצע סדר חדש. הייתה להם מטרה מדויקת, מיטוט שרשרת הפיקוד הצבאית של חיזבאללה – ובראש, חיסול מנהיג הארגון חסן נסראללה.

מטרת המבצע נחשפה לטייסים רק לאחר שהתקבל אישור סופי ליציאה, מספר שעות בלבד לפני הביצוע. "ברמה המנטלית אנשים הבינו שהולכים למתקפה מאוד משמעותית", מספר מפקד 'הפטישים', "אנחנו צריכים להיות הכי חדים שאפשר ומאה אחוז מוכנים לפעולה".
האתגר הגדול, כפי שסא"ל מ' מסביר, הוא לוודא שיעד החיסול, במקרה הזה נסראללה, לא מקבל התרעה מוקדמת ועוזב את מקומו טרם התקיפה. "אנחנו מוודאים שהמטרה תישאר יציבה כל הזמן", הוא משחזר, "הובלתי את המבצע מרגע הפקודה ועד לסיומו – ובאמת הכול קרה בצורה מדויקת כפי שתכננו".
"כדי להגיע לכל המטרות צריך מידע מודיעיני יוצא מן הכלל", מוסיף תא"ל לוין, "נדרש פה דיוק וסנכרון בין כל הגזרות, שיתוף פעולה עם אמ"ן והצטיידות בכמות גבוהה של תחמושת. בנוסף, המערך הטכני עבד לילות כימים כדי להבטיח את החדירה המוצלחת מתחת לפני הקרקע".
מחיילים צעירים שסיימו הכשרה רק לפני שנה ועד מילואימניקים ותיקים ביותר – הצוותים שהשתתפו ב"סדר חדש" היו מגוונים מאוד. "איך שחזרנו נתתי חיבוק גדול לכולם", משתף מפקד הטייסת, "מהטייסים ההתקפיים ועד הקצין הטכני שלי – חשוב שידעו שהשתתפות כל אחד ואחת מהם חיונית להצלחת המבצע".
לאחר חזרתם בשלום, חיכו הטייסים להודעה שתאשר את השלמת המשימה – חיסולו של חסן נסראללה. רק לאחר שהתברר כי הוא אכן מת, נפלה ההבנה שההישג הזה הולך להירשם בדפי ההיסטוריה של טייסת 69, וצה"ל כולו.
ישראל ניוז Israel News אתר חדשות ישראל ומבזקים בזמן אמת






