מבזקים

פרשיית שב"ח אלחיר: "10 דקות אני מגיע לפתח בגדר, אינשאללה יהיה בסדר"

פרשיית שבח אל חיר, כך כינו אותה התובעים הפליליים במרחב אילת: כחודש ימים לאחר שפתחה משטרת מרחב אילת בחקירה, עם מעצרם של 13 שוהים בלתי חוקיים בדירה אחת באילת, הגישה יחידת התביעות במרחב אילת כתב אישום ובקשה למעצר עד תום ההליכים נגד 15 חשודים המעורבים בפרשייה

אהרון קלפה | יום חמישי ח׳ בתשרי ה׳תשפ״ה | 10 באוקטובר 2024 | מערכת ישראל ניוז

"10 דקות אני מגיע לפתח בגדר, אינשאללה יהיה בסדר, הנה הצבא עדיין כאן, רוצים רק לוודא שהם מתרחקים או שעושים מלכודת". במסרון כתוב בשפה הערבית, כך תיאם תושב השטחים את כניסתם בניגוד לחוק של חבריו ושלו עם תושבי אילת, אב ובנו, החשודים כי העבירו תעודות זהות מזויפות, הסיעו, הלינו והעסיקו 13 שוהים בלתי חוקיים בעבודות שיפוץ בלא פחות מאשר בבסיס צבאי הסמוך לאילת.

צילום: דוברות המשטרה

פעילות משטרת ישראל כנגד שב״ח מתקיימת לאורך כל השנה, ובפרט בעת הזו שמדינת ישראל נמצאת במלחמה רב-זירתית. פעילות זו היא חלק בלתי נפרד מהמאמץ המבצעי השוטף בתחומי הפשיעה והטרור. בתקופה ביטחונית מורכבת זו, מבצעי אכיפה כנגד שוהים בלתי חוקיים נמצאים בראש סדר העדיפויות של המשטרה. האכיפה מתמקדת לא רק במעצר השוהים הבלתי חוקיים עצמם אלא גם כנגד מסיעים, מעסיקים ומלינים המסייעים להם תמורת בצע כסף. קבלנים ואזרחים המעסיקים תושבי שטחים ללא היתר שהייה ועבודה מסכנים הן את עצמם והן את הציבור הישראלי בהיבט הפלילי והביטחוני.

בתאריך 19.9.24 במסגרת מבצע בלימת חירום שהחל עם כניסתו של מפכ"ל המשטרה, רנ"צ דני לוי לתפקידו ובהתאם למדיניות מפקד מחוז הדרום, ניצב אמיר כהן, עצרו שוטרי הסיור במשטרת מרחב אילת 13 שוהים בלתי חוקיים בתוך דירה אחת באילת, במהלך החיפוש בדירה איתרו השוטרים אקדח אירסופט חבוי ותעודות זהות מזויפות.

במסגרת פעולות החקירה, התחקו החוקרים אחר זהותם של שני תושבי אילת, אב ובנו, ועצרו אותם לחקירה בחשד כי העסיקו את 13 השב"חים.

מהחקירה עולה כי בשני מקרים ומועדים שונים נכנסו 13 שוהים בלתי חוקיים לישראל שלא כדין, דרך פרצה בגדר באזור יריחו, לאחר תיאום עם המעסיק (תושב אילת, יליד 1965) ובנו (תושב אילת, יליד 1995)שהיה אחראי על איסופם מירושלים והסעתם לאילת ברכבו של אביו, לדירה שהשכירו עבורם באילת.

האב ובנו העסיקו את כל 13 השוהים הבלתי חוקיים בעבודות בנייה ושיפוץ בלא פחות מאשר באחד מבסיסי צה"ל הסמוכים לאילת.

מחומר החקירה עולה כי לשם כניסתם לבסיס הצבאי, הציגו החשודים תעודות זהות ישראליות מזויפות, השתתפו בהדרכת בטיחות ואף התחייבו בחתימתם על גבי מסמך נהלי בטיחות בעבודה.

בכל תקופת שהייתם בדירה באילת דאגו האב ובנו לספק לינה, מזון, עבודה והסעה לחשודים האחרים וזאת בידיעה מלאה כי הם שוהים בישראל בניגוד לחוק.

עוד במסגרת החקירה, הצליחו החוקרים לחשוף כי בשטחים קיימת תעשייה שלמה ובלתי חוקית העוסקת בזיוף זהויות, הכנת תעודות מזויפות או גנובות, המועברות למבקשיהם תמורת תשלום.

מעצרם של כלל החשודים הוארך מעת לעת, בימים אלו, בתום חקירה משטרתית מורכבת ומאומצת, שכללה יותר ממאה חקירות תחת אזהרה, עדויות ועימותים בין עשרות מעורבים בפרשייה, הגישה חטיבת התביעות המשטרתית כתב אישום ובקשת מעצר עד תום ההליכים נגד 15 החשודים.

פקד עו"ד רותם לוי, תובעת פלילית: "הנאשמים סייעו לחשודים להיכנס בניגוד לחוק לישראל, הסיעו אותם, הלינו אותם ודאגו להעסקתם. בעת הזו בה נמצאת מדינת ישראל תחת איום בטחוני ממשי, מלחמת "חרבות ברזל" המתנהלת ברקע, והעובדה כי תושבי השטחים מעורבים בפעילות פח"ע, אוכלוסיית השוהים הבלתי חוקיים היא סיכון משמעותי לביטחון הציבור, וקיימת מסוכנות גבוהה לא פחות באלו המסייעים לכניסתם שלא כחוק, המסיעים, מלינים ומעסיקים אותם בייחוד בתקופה זו ועבור תשלום רב".

הירשמו לניוזלטר שלנו לעדכונים מיידים: