מבזקים

כתיבת תוכן אפקטיבית מתחילה עם השאלות הנכונות

זה כבר מזמן לא סוד שהדרך הטובה ביותר להצליח בשיווק באינטרנט היא באמצעות כתיבת תוכן מוקפדת, איכותית ומדויקת. במיוחד בימים שבהם חדירת כלים של AI ובינה מלאכותית מגדילה באופן דרמטי את היקף התוכן, אך מצד אחד מבליטה פערים באיכות (עם כל הכבוד להתפתחות המדהימה בתחום ה-AI, ויש כבוד).

במאמר הקצר הבא נתמקד בנקודת מבט ספציפית יותר והיא: איך כתיבה שיווקית שמתבססת על שאלות נפוצות יכולה לייצר את התוכן הכי טוב שתוכלו לקבל.

כתיבת תוכן – הקושי שמתגלה ברגע האמת

חברות וארגונים נתקלים בקשיים כשהם מגיעים לשלב של כתיבת תוכן לאתר העסקי/השיווקי. לעתים קרובות, קרובות מאד, מה שהיה נראה בתור משימה פשוטה ("אנחנו יודעים לכתוב מעולה" או "אנחנו היחידים שמכירים את המוצר והשירותים שלנו") מתגלה כאתגר ומכשול בלתי ניתן למעבר. בפרט כשמדובר על ארגונים וחברות שאין להם "אין-האוס" את כוח האדם הדרוש ליצירת התוכן, וכמו שקורה תמיד, אין להם את המשאבים ואת הזמן "לבזבז" על הטקסטים באתר.

פרויקטים של כתיבת תוכן נוטים להיתקע והופכים אפילו למחסום שמעכב את עליית האתר לאוויר. לא תאמינו כבר חברות וארגונים פונים אלינו בחברת תוכן בוטיק אחרי שהם כבר מיואשים, מתוסכלים ואובדי עצות. פעמים רבות מגיעים אלינו כשהאתר כבר כמעט מוכן ורק החוסר בתוכן מונע את השקתו.

הטכניקה שנסביר עליה מיד, שמבוססת על כתיבת תוכן מתוך שאלות נפוצות, עשויה לקצר תהליכים (ואנחנו מדברים מתוך ניסיון של כ-15 שנה, כן?).

כתיבה שיווקית על בסיס שאלות נפוצות, איך זה עובד?

נניח, לדוגמה, שאנחנו מייצרים תוכן לחברה שעוסקת בהתקנת עמדות טעינה לרכבים חשמליים, ונניח שאנחנו מתמקדים בעמוד שמדבר על עמדות טעינה לחניונים ציבוריים. לפני שנתחיל בתכל'ס עם כתיבת תוכן לעמוד באתר, כדאי לנסח 4-5 שאלות נפוצות שכמעט כל הלקוחות שמתעניינים בשירות הזה, שואלים את נציגי המכירות. לדוגמה:

  • מהי עמדת טעינה מהירה?
  • האם עבדתם במכרזים מול רשויות ציבוריות?
  • כמה עמדות טעינה מומלץ להקים בחניון על כל 100 מקומות חנייה?
  • איך מייצרים בקרה על התשלומים?
  • איך שומרים על ניהול עומסים מבחינת צריכת החשמל במקום?

לאחר שהגדרנו את השאלות הנפוצות, עלינו לסדר אותן לפי סדר עדיפויות ולייצר את התוכן בהתאם. שימו לב, לא מדובר בהכרח בתוכן של "שאלות ותשובות". הטקסט יכול להיות כתוב כמקשה אחת, כמו כתבה "קולחת". הכל בהתאם לסגנון של האתר ולכיוון של התוכן שלו.

ככל שהשאלות יהיו מדויקות יותר וככל שהתשובות יהיו מעמיקות יותר, כך התוצאה תהיה בהתאם. הטכניקה הזו נכונה כמובן לכל תוכן באתר ולכל עמוד. אם ניקח, למשל, את עמוד האודות, עליו לענות על השאלות הבאות:

  • מה "הטייטל" של החברה?
  • כמה זמן החברה פעילה?
  • מהו סוג הלקוחות שלה?
  • מהם השירותים המרכזיים שהיא מספקת?
  • 3-4 יתרונות משמעותיים על פני מתחרים.

אלה הן השאלות שהגולש רוצה לקבל עליהן תשובות בעמוד האודות ואלה הן התשובות שצריך לענות לו. אין טעם להתחיל לספר בעמוד האודות על "החזון שלנו" או "ההיסטוריה שלנו". זהו לא המקום לפזר בו קלישאות או הבטחות כלליות.

לסיכום,

כל עמוד באתר יכול להיות מאופיין עם שאלות ספציפיות עבורו ויש גם "שאלות כלליות" שיחזרו על עצמן. אם נשוב לדוגמה של החברה שמתקינה עמדות טעינה לרכבים חשמליים, אזי מצד אחד יש הבדל דרמטי בין עמדה פרטית (רגילה) לעמדה בחניון שהיא אולטרה-מהירה, אבל יש גם פרמטרים דומים בין כל העמדות כמו האפליקציה התומכת או מערך השירות ללקוח "ביום שאחרי".

כתיבה שיווקית חכמה תאזן באלגנטיות בין כל האלמנטים ותדע להפיק תוכן מצוין שלא רק "יסביר" על השירותים או המוצרים, אלא גם "ימכור" אותם דה-פקטו ללקוחות הרלבנטיים.

הירשמו לניוזלטר שלנו לעדכונים מיידים: