היא המתקשרת היחידה בארץ ובעולם שחזתה את הזמן המדויק לשחרור החטופים, דבר שלא הוזכר עד אז, ויש לה עוד הרבה תקשורים מהעולם שמעבר: נתחיל מלפני 4 שנים בו חזתה את בחירתו של טראמפ לנשיאות שנייה מיד אחרי שנחל מפלה בבחירות, "עשו לו תרגיל". כניסת צה"ל למלחמה כוללת ב- 7 חזיתות, מפלתם של חמאס וחיזבאללה ועזה שתפורק לעפר ואפר. מהם המהלכים הבאים של ישראל, האם באמת נחלנו תבוסה, האם טראמפ טוב ליהודים, האם תקום מדינה פלסטינית? פגשנו עם יפה ורשבסקי כדי לקבל ממנה עוד מהמתוק מתוק הזה, בזמן שאזרחי ישראל מכופפים תחת נטל הגזירות מסביב. שנתחיל?
רות קרייתי | יום חמישי כ״ג בטבת ה׳תשפ״ה | 23 בינואר 2025 | מערכת ישראל ניוז
אתחיל בגילוי נאות. את יפה ורשוסקי אני מכירה מזה שנים רבות ועם יד על הלב היא מעולם לא אכזבה אותי בתקשורים החזקים שלה, לי באופן פרטי ובמסרים הציבוריים שלה לשאר אזרחי ישראל. וכשהמצב במדינה ממש בטטה והנושא החם ביותר כעת הוא שחרור כל החטופים זה מחייב פגישה בהולה עם המתקשרת היחידה שיודעת מה קרה, מה קורה ומה יקרה, היא כאן בשביל להרגיע.
"יפצ'וק, נדמה שאין אזרח בישראל שאינו חווה קשיים כלכליים, בריאותיים ונפשיים. אני דווקא רוצה לפתוח בטרלול המטורף שרץ ברשתות על הטבח בעוטף ב- 7/10/23. בגידה, מרגלים, מכירת ישראל, זה הנושא הכי חם היום במדיה. מה את רואה לגבי זה?".
יפה: "למרות שהכתובת היתה על הקיר, והתצפיתניות הזהירו והושתקו, תפסיקו לחפש אשמים בקשר לטבח של ה-7 באוקטובר – אין אשמים. לא הרמטכ"ל הרצי הלוי אשם, ולא ראש הממשלה בנימין נתניהו גם הוא לא אשם. בורא עולם עיוור את כולם כדי להביא אותנו למצב הזה, כי הגיעה זמן גאולתנו".
בעניין החטופים, ידוע לי באופן אישי וכך גם לקוראים שלך ברשתות, שקראו את דברייך, אמרת שכל 33 החטופים יחזרו הביתה גם אם חמאס ינסה לטרפד את העסקה בכל מיני תירוצים. ולראייה צילום סך להודעה שלך בדבר החטופים
כאשר עסקת החטופים התמהמה ובישראל חששו כי חמאס לא יעמוד בהסכם עליו הוא חתום, יפה ורשבסקי הוציאה הודע לקהל הקוראים שלה ברשתות החברתיות
שמענו קולות מדאיגים שרצונו של טראמפ הוא להקים מדינה פלסטינית
יפה: "טראמפ לא מאמין במדינה פלסטינית, הוא יותר מאמין בשיקום עזה בקטע כלכלי ולהביא כוחות בין לאומיים שישלטו שם. עד אז ישראל תמשיך לשלוט ברצועה".
מי ישלוט ברצועה, אם זאת תהיה הרשות הפלסטינית של אבו מאזן?
יפה: "הרשות הפלסטינית בשום פנים ואופן לא תשלוט בעזה. טראמפ מבין שהרשות משתפים פעולה עם חמאס טראמפ ימליץ על כוחות בין לאומיים שישלטו באזור ויציג תוכנית כלכלית לשיקום עזה יחד עם סעודיה. טראמפ יקדם שלום בין סעודיה לישראל:.
טראמפ טוב למדינת היהודים:
יפה: "טראמפ נשיא טוב יותר ליהודים מקודמו ביידן אבל הוא טוב בעיקר לעצמו, כי הוא רוצה להירשם בספרי ההיסטוריה כמי שעשה שלום במזרח התיכון ורוצה לקבל פרס נובל לשלום. טראמפ לא מעוניין שנמשיך את המלחמה בעזה, הוא רוצה להשתיק את האזור בדרכים אחרות כגון שיקום כלכלי ולהביא לאזור חיילים בין לאומיים שישלטו ברצועה".
מה התחזית שלך לגבי דרום לבנון?
יפה: "הפסקת האש תהפוך להסדר קבוע עם לבנון. עד פסח המתיישבים יחוו רגיעה".
מה לגבי יהודה ושומרון?
יפה: "צה"ל יטפל בעיקר בניקוי קיני מחבלים ויעשה את המקסימום להחליש ולמוטט את החמאס באזור".
מה יקרה לגבי איראן שלא מפסיקה לאיים בהשמדת ישראל?
יפה: "ארצות הברית וטראמפ ישתפו פעולה עם ישראל לגבי הפצצת הגרעין וזה יקרה בקרוב. טראמפ מתכונן לפעול ביד קשה עם האיראנים".
אולי תרצו לקרוא את הכתבה הזאת