מבזקים

עוגות שמרים של אימא

תוכן עניינים

אין אצלנו שבת בלי עוגת השמרים שאימי עליה השלום היתה אופה. עוגת השמרים של אימא היא נכס צאן ברזל במשפחתי. תהנו

מצרכים:

קילו קמח מנופה
שתי כפות שמרים יבשים
כוס סוכר
שתי שקיות סוכר וניל
3 ביצים
מרגרינה רכה 200 גרם
חצי כוס שמן
שתי כוסות מים פושרים או חלב פושר או שתי כוסות מיץ תפוז בטמפרטות החדר.

אופן ההכנה:
תלושו לבצק רך ואחיד את כל המצרכים. אחר כך עטפו בניילון ותנו לבצק לנוח כשעה. אחרי שעה הורידו את האוויר שנוצר בבצק, בידיים מקומחות מעט וכסו את הבצק ותנו לו לתפוח פעם נוספת, עוד כחצי שעה עד 40 דקות.

שוב הורידו את האוויר בבצק וצרו רולדות, או שושנים במיליות שונות כמו בתמונה.

קוראסונים שוקולד נוטלה ושושני קינמון: למילית קינמון: 3 כפיות קינמון, שתי שקיות סוכר וניל, 3 כפיות סוכר רגיל.
לאחר המילו יש לתת לבצק לנוח עוד כ- 20 דקות עד לצורות המוכנות.מרחו ביצה פזרו שומשום/פרג/שקדים. כל אחד מה שאוהב.

בתיאבון

אפתה וצלמה: ענת דהן

%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%94-1

%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%94-2

%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%94-3  %d7%a2%d7%95%d7%92%d7%94-4

 

לאיזה תוכן תרצו לחזור:
הירשמו לניוזלטר שלנו לעדכונים מיידים: