מבזקים

פאי ריבה אגוזים וקינמון

תוכן עניינים

הנה לכם מתכון לפאי ריבה, אגוזים,קינמון וריח שעוטף את כל הבית בניחוחות נעימים וחמים. כמה טוב להיות בבית ביום גשום עם כוס תה נענע ופאי.

המצרכים:

חמאה רכה מעט 100 גרם, או מחמאה.
3 חלמונים
חצי כוס סוכר
חצי כוס מיץ תפוז
שלוש כוסות קמח
אבקת אפייה
סוכר וניל

אופן ההכנה:
קחו את כל החומרים ותלוש היטב לבצק אחיד. אחר כך קחו 3/4 בצק ושטחו אותו בתוך תבנית אלומניום עגולה, או תבנית רגילה מרובעת בגודל בינוני, או בשנים שלושה תבניות קטנות יותר ועגולות. שטחו את הבצק לעובי דק ואם הבצק נדבק פזרו מעט קמח. עשו כמה חורים מסביב לבצק עם מזלג כדי שלא יתנפח.
אחר כך מרחו על הבצק מעט ריבה שחוממה מעט במיקרו, עם כפית תמצית רום או וניל. הוסיו אגוזי מלך, או פקאן. קחו את 1/4 הבצק שנשאר בקערה. פוררו אותו בידיים עם חבילה סוכר וניל ופזרו מעל למלית האגוזים. אפו בחום של 180 עד 200 מעלות, במשך כעשרים דקות, או עד שהפאי מוכן. כל אחד לפי חום התנור שלו.

בתיאבון

מאת: ענת דהן

%d7%a4%d7%90%d7%99

לאיזה תוכן תרצו לחזור:
הירשמו לניוזלטר שלנו לעדכונים מיידים: