ביום חורפי שכזה, כל מה שבא לי זה להתכרבל מתחת לפוך עם צלחת של קציצות דגים בנוסח מרוקאי חריף. מתכון מחמם תרתי משמע עם חריפות נהדרת.
המצרכים:
קילו דג פילה מלרוז (בקלה) שהוא אגב הכי מוצלח לתבשיל זה. בדוק
בצל חתוך לקוביות גסות.
חופן פטרוזיליה, או כוסברה
ביצה
כורכום
מלח
שמן
פפריקה
מעט תבלין ראס אל חנות
ומעט מאד אגוז מוסקט לא חובה.
מצרכים לרוטב:
2 כפות רסק
מלח
פפריקה
כורכום
פטרוזיליה
פלפל חריף
חצי כפית אבקת מרק עוף פרווה
אגוז מוסקט
ראס אל חנות
אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
טחנו את הדג עם הבצל. הוסיפו פטריזליה, או כוסברה קצוצה. הוסיפו את שאר החומרים. ערבבו את העיסה של הדג ותנו לו לנוח. בינתים הרתיחו בסיר מים עד חצי גובה הסיר. כשהמים רותחים, הכניסו את הקציצות לתוך המים הרותחים. פעולה זו מוציאה מהקציצות את הריח הלא טוב ומייצבת אותן כחמש דקות בזמן הזה
הכינו את סיר הרוטב. שימו שתי כפות רסק, מלח פפריקה כורכון פטריזיליה פלפל חריף פרוס לפי הטעם חצי כפית אבקת מרק עוף פרווה מעט אגוז מוסקט ומעט ראס אל חנות ושמן. ערבבו עם ארבע כוסות מים, הביאו לרתיחה. הוסיפו את הקציצות שהרתחתם במים, לתוך סיר הרוטב ובשלו עד לסמיכות.
בתאבון
בשלה צלמה וכתבה: ענת דהן