מבזקים

כל אחת והקוסקוס שלה

תוכן עניינים

%d7%a7%d7%95%d7%a1%d7%a7%d7%95%d7%a1-5

וזה הקוסקוס שלי. מאכל אהוב על כל בני הבית. גילוי נאות: אימי זכרה לברכה לא ידעה להכין קוסקוס. עם השנים, תוך כדי ניסוי ותהייה שיפרתי ושדרגתי בימים רבים של למידה, עד שהגעתי הלום. לדיוק בהכנת המנה.
המתכון:
קילו סולת
מלח ככפית על כל הקילו
שמן חצי כוס
מים כוס לערך
נפה
וסיר אידויי לקוסקוס

 

המרק שלי:
6-7 בצלים שלמים קטנים. כרפס שתי גבעולים
קישוא למי שאוהב
כרוב לבן
עגבנייה קטנה שלמה
גזר
חומוס גרגירים או משימורים או שהושרו (אם זה מהשימורים ליקראת סוף הבישול)
דלעת או דלורית (חצי שעה אחרונה של הבישל
פטריזליה או כוסברה
את התבלינים מוסיפים לקראת סוף
עופות, או בשר לבישול:
כורכום כף שטוחה
פלפל שחור חצי כפית
מלח
אבקת מרק עוף
שמן כרבע כוס
אופן הכנת הסולת:
שופכים לקערה גדולה ועמוקה חצי קילו סולת ועל זה כחצי כוס מים (כוס חד פעמית) ומיד מערבבים ומפוררים את הסולת
מעבירים את הסולת המפורר דרך נפה, לתוך קערה בעזרת הידיים. מוסיפים מלח חצי כפית ושמן רבע כוס ומעבירים את הסולת לסיר אידויי. כך עושים גם עם חצי קילו של הסולת השני. בזמן ההכנה של הסולת, מעמידים על הגז את סיר האידויי עם חצי גובה מים.
מאדים כ 40 דקות, מסירים מהגז ושופכים לקערה גדולה. מיד מוסיפים שתי כוסות מי ברז קרים, מערבבים עם הסולת ומכסים ל- 10 מנוחה. מחזירים את הסולת לסיר לבישול של עוד 40 דקות. שוב מסירים מהגז, מערבבים עם 2 כוסות מים, מכסים והקוסקוס מוכן אחרי ערבוב טוב טוב.

אופן הכנת המרק: שמים בסיר עמוק את כל המצרכים חוץ מהחומוס אם הוא משימורים ודלעת. אותם מוסיפים חצי שעה לפני סוף הבישול. מתבלים בכורכום, פלפל שחור, מלח, אבקת מרק עוף ושמן. מבשלים עוד כ- 20 דקות. למעט סמיכות ואם חסר מים להוסיף.

בתאבון

 

בישלה צילמה וכתבה: ענת דהן

 

%d7%a7%d7%95%d7%a1%d7%a7%d7%95%d7%a11  %d7%a7%d7%95%d7%a1%d7%a7%d7%95%d7%a12

%d7%a7%d7%95%d7%a1%d7%a7%d7%95%d7%a13  %d7%a7%d7%95%d7%a1%d7%a7%d7%95%d7%a14

 

לאיזה תוכן תרצו לחזור:
הירשמו לניוזלטר שלנו לעדכונים מיידים: