מבזקים

אוכל

פלפלים במילוי בורגול

פלפלים במילוי בורגול זו מנה ביתית סופר טעימה שנחשבת ארוחה בסיר אחד: מזינה, מנחמת ומתאימה להגשה גם לצמחונים וטבעונים   מצרכים: 6-7 פלפלים אדומים בגודל זהה   מילוי: 1.5 כוסות בורגול 2 כפות שמן 1 בצל קצוץ 3 שיני שום כתושות 2 גזרים בינוניים מגוררים בפומפיה גסה 1 עגבנייה גדולה …

קרא עוד

עוגת ריבת חלב וקצפת

העוגה שתעשה לכם את השבת עם השילוב המנצח של טורט, ריבת חלב וקצפת מעל מצרכים לטורט: 6 ביצים, כוס סוכר, כוס ורבע חלב, חצי כוס שמן, 2 כפות גדושות ריבת חלב, כוס קמח, כפית אבקת אפייה, קורט מלח, רבע כוס סוכר להקצפת החלבונים. לקרם: מיכל וחצי שמנת מתוקה, רבע כוס …

קרא עוד

אפרול שפריץ מתכון עם סוד קטן

אפרול הוא אפריטיף איטלקי עם ניחוחות של תפוז מר וריבס כטעמים השולטים ושאר חליטות עשבים המשלימות את אופיו. יש לו צבע כתום עז בולט, והטעם מתחיל מתוק ומסתיים במרירות נעימה. האפרול מקורו במחוז ונטו בצפון איטליה והוא יוצר לראשונה בשנת 1919 והיום אפרול הוא אחד ממתכוני הקוקטיילים הקיציים המועדפים ביותר …

קרא עוד

מאפינס שוקולד צ'יפס כפול

כולנו אוהבים מאפינס, עוגות קטנות ואישיות, כאלה שמכינים בדרך כלל עם שקית זילוף וללא מילוי בפנים. המאפינס המקורי על פי ויקיפדיה, נוצר באנגליה בסביבות המאה ה- 11, הוא שטוח ומופק על ידי החמצת שמרים. כיום השם מאפינס מציין בעיקר את אחיו האמריקאי שהוא פיתוח מהמאה ה- 19 שהתאפשר בעקבות המצאת …

קרא עוד

בורגול מתכון הגרסה המושלמת

בּוּרְגוּל הוא מוצר מזון ים-תיכוני העשוי מגרגרי חיטה מבושלת, שיובשה ונגרסה. כך מבשלים מתכון בסיסי לבורגול שאפשר להוסיף לסלט ירקות טרי או לכל מיני מאכלים. הבורגול הוא דגן מלא מזין וקל שעובד כתחליף מצוין לאורז חום, או קינואה אם ​​אתם מנסים לשנות קצת את התפריט היומי שלכם. אפשר ליהנות מהבורגול …

קרא עוד

פרגיות בתנור מתכון איטלקי

אחד המאכלים האהובים באיטליה אחרי או בליווי פסטה הוא פרגיות עוף בתנור עם זיתים, עגבנייה ולימון. רוצים לדעת איך הם עושים את זה? אז קחו סינר כרכו סביב המותניים כמו ששפים איטלקיים לא זזים בלעדיו וקדימה לעבודה מצרכים: חצי קילו פרגיות עוף 150 גרם זיתים מזן קלמנטה קבע קילו עגבניות …

קרא עוד

ג'חנון מתכון תימני מקורי

ג'חנון הוא מאפה יהודי תימני מסורתי, יש אומרים ממוצא יהודי עדני, שעולי יהודי תימן הפכו את המנה לפופולרית בישראל. המאכל מוגש באופן מסורתי לארוחת בוקר בשבת בבוקר. הבצק במקור עשוי משילוב של קמח, סוכר לבן, מים ומרגרינה. יש אומרים כי בעבר השתמשו בקמח מלא, חמאה, סמנה וסירופ תמרים במקום המצרכים …

קרא עוד