חנוכה הוא חג של אור, שמן וריחות מטבח שעוטפים את הבית בחמימות. לצד סופגניות ולביבות, ספינג׳ המאכל המסורתי של יהודי צפון אפריקה – מצטרף לשולחן החג כמחווה לטעמים אותנטיים. הבצק האוורירי, שעובר טיגון עמוק ומצופה בסוכר, מסמל את השמחה והפשטות שבחג. השף גיל אבירם, בשיתוף מותג סולתם, מביא מתכון ייחודי …
קרא עודמרק קובה דלעת | שף גיל אבירם
מתכון מרק קובה דלעת באדיבות השף גיל אבירם וסולתם מצרכים למרק: 2 בצלים בינוניים חתוכים גס 4 שיני שום מעוכות חופן גדול גבעולי סלרי חתוכים גס 3-4 עלי מנגולד חתוכים גס ללא הגבעולים 500 700- גרם דלעת חתוכה לקוביות של 3/3 4 כפות רסק כף גדושה מלח כפית פלפל שחור …
קרא עודתזונה טבעונית: עד כמה זה באמת בריא?
תזונה טבעונית היא תזונה שבדרך כלל גבוהה בסיבים תזונתיים, נמוכה בכולסטרול, חלבון, סידן ומלח מאשר תזונה של אוכלי כל – תזונה אומניבורית. אחד הדאגות העיקריות שבאכילת מזון שכולו מהצומח הוא המחסור בוויטמין B12. הוויטמין, בין השאר, מונע נזק למערכת העצבים ועוזר בשיפור יכולת הויסות של מערכת החיסון. ניתן למצוא אותו בבשר, דגים, ביצים וחלב אך אין הוא מצוי בפירות והירקות. ״תזונה עם כמות B12 לא מספקת עלולה להוביל לפגיעה חמורה במערכת העצבים, והיא עלולה להיות בלתי הפיכה אם המצב נמשך זמן רב״ טוענת ג׳נט קייד מהמכון לתזונה ומדעי האוכל. מחקר משמעותי שסוכם לאחרונה, בדק את בריאותם של כ-48,000 אנשים ב-18 שנים. קבוצה אחת כללה פסקטריאנים, אלו אנשים שנמנעים מאכילת בשר אך אוכלים דגים ומוצרי חלב וביצים. קבוצה שנייה כללה צמחונים וטבעונים. המחקר גילה שלצמחונים ולטבעונים יש סיכוי נמוך יותר לחלות במחלות לב אך סיכוי גבוה במקצת ללקות בשבץ, כנראה בגלל המחסור בוויטמין B12 וצריכת כולסטרול נמוכה. שבץ מוחי נגרם בשל דימום במוח. תזונה נמוכה בכולסטרול טובה מאד נגד מחלות לב ושבץ לבבי אך ישנם כמה עדויות שתזונה נמוכה בכולסטרול (ממאפייני התזונה הטבעונית והצמחונית) מגבירה במקצת את הסיכויי לשבץ מוחי. ״וכמובן כמות בלתי מספקת של ויטמין B12 כנראה גם מגבירה את הסיכוי לשבץ״ טוענת ג׳נט. ניתן כמובן לצרוך את הוויטמין בעזרת תוספי תזונה ומזון מועשר אבל צריכים להיות במעקב תמידי ולבדוק שהכמות שצרכנו הינה מספקת- שכן, לא הכל נספג בגוף. כמות הצריכה המומלצת לאדם בוגר היא 1.5 מיקרוגרם ליום. קיים גם חשש במחסור בחלבונים בתזונה טבעונית אך מרקו ספרינגמן, חוקר בכיר במחלקה לבריאות הציבור באוניברסיטת אוקספורד טוען: "אין יותר מדי מה לחשוש מכך. לא ראינו צריכה נמוכה מדי של חלבון, רק באנשים שצרכו קלוריות בכמות נמוכה במידה ניכרת ממש. חלבון יש בכל״. בנוסף, קיים החשש המחסור בברזל אך גם כאן טוען מרקו שאין מה לדאוג, כל עוד התזונה כוללת פירות וירקות מכל הצבעים. ״ויותר מכך, …
קרא עודאטריות פטוצ׳יני ברוטב פטריות ובזיליקום
אחת המנות השוות והטעימות שיצא לי להכין למרות צבעם הירוק של אטריות הפטוצ׳יני הטעם פשוט מעדן. המנה נראית מהמם ופשוטה להכנה מצרכים: בצל קצוץ לקוביות כף שמן זית קופסת פטריות שמפניון/ פורטובלו חתוכים לרבעים 2 שיני שום קצוץ מעט אגוז מוסקט פלפל מלח עדיף תבלין לתיבול אורגני רוטב סויה לבישול …
קרא עודעוגת ריבת חלב וקצפת
העוגה שתעשה לכם את השבת עם השילוב המנצח של טורט, ריבת חלב וקצפת מעל מצרכים לטורט: 6 ביצים, כוס סוכר, כוס ורבע חלב, חצי כוס שמן, 2 כפות גדושות ריבת חלב, כוס קמח, כפית אבקת אפייה, קורט מלח, רבע כוס סוכר להקצפת החלבונים. לקרם: מיכל וחצי שמנת מתוקה, רבע כוס …
קרא עודתזונה נכונה: הדרך לבריאות טובה יותר
תזונה נכונה היא המפתח לבריאות טובה ולהרגשה כללית טובה. תזונה מאוזנת ועשירה ברכיבים חיוניים כמו ויטמינים, מינרלים, חלבונים ופחמימות מורכבות, מסייעת במניעת מחלות כרוניות, תורמת לתפקוד מנטלי ורגשי תקין, משפיעה על רמות האנרגיה והחיוניות ומשפרת את איכות החיים הכללית. במאמר הבא נסביר את החשיבות בקבלת ייעוץ מקצועי ליישום תזונה נכונה …
קרא עודשעועית עדינה מאודה בתוספת אפונה ופטריות שמפיניון
בארוחת הצהרים חשוב שנקפיד שתהיה לנו צלחת מנצחת, כלומר רבע מנת חלבון, רבע מנת פחמימה מורכבת וחצי ירקות. התוספת הזאת היא לגמרי שילוב של ירקות ופחמימה מורכבת לארוחת צהרים קלה להכנה וטעימה. שעועית עדינה מאודה בתוספת אפונה ופטריות שמפיניון מצרכים: שקית שעועית עדינה סנפרוסט שקית אפונת גינה קטנה סנפרוסט פטריות …
קרא עודדג סלמון ברוטב חרדל, סילאן ולימון
מצרכים: 6 נתחי פילה סלמון בעובי 5 ס”מ (עם העור) למרינדה: 1 כף חרדל עם גרגרים הלמנ’ס 3 כפות סילאן או מייפל קליפת לימון מגורדת דק מ-1/2 לימון מיץ מ-1/2 לימון 2 כפות שמן זית 1/3 צרור עלי טימין מופרדים לעלים 1/4 כפית מלח אופן הכנה: מערבבים את כל מרכיבי …
קרא עודעוגת קנטאקי קלילה ברוטב חמאה
למדינת קנטאקי, ארץ המישורים בשפת הצ'רוקי יש לא רק עוף קנטאקי בסגנון מיוחד, יש לה גם עוגות מיוחדות וטעימות להפליא. מרכיבים: 1 כוס חמאה, מרוככת 2 כוסות סוכר 4 בצים גדולות, טמפרטורת החדר 2 כפיות תמצית וניל 3 כוסות קמח לכל מטרה 1 כפית אבקת אפיה 1/2 כפית סודה לשתייה …
קרא עודאיך מארגנים דוכן מזון לאירוע קטן?
כ"ג בחשון ה'תשפ"ד | יום שלישי 7 בנובמבר 2023 | מערכת ישראל ניוז בעידן בו החוויה הקולינרית הופכת למרכז הבמה, דוכני המזון הם הפתרון המבוקש. אם אתם רוצים להביא אל האירוע שלכם חוויה של טעמים, להפתיע את האורחים ולספק להם חוויה איכותית ומיוחדת – הגעתם למקום הנכון. מה זה דוכן …
קרא עוד